Recept: darmherstellende chocoladepudding – Antroposofisch Leven

Een chocoladepudding die GOED voor je is? Het bestaat, en ik maakte hem gisteren voor ons. Mmmmmmm……. Het originele recept komt uit “De poepdokter” van Nienke Tode-Gottenbos, en ik mag het met je delen!

Darmherstellende en -beschermende gelatine en cacao

Deze chocoladepudding is een gelatinepudding. Je gebruikt biologische gelatine, één van de meest ondersteunende, herstellende producten die er maar bestaan. En niet alleen voor je darmen. Kies je bovendien voor biologische cacao, dan versterk je dit effect nog. Dat lekker zó gezond kan zijn……Daar gaan we:

Ingrediënten
  • 1 pakje van 200 ml ongezoete slagroom, kokosroom of kefir
  • 250 ml bijna kokend water
  • 1 eetlepel biologische gelatinepoeder (wij gebruikten biologische gelatineblaadjes)
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker of honing (van ons mag dit meer zijn, wij doen er 3 eetlepels in)
  • 1 eetlepel cacao
  • een snufje (grijs zee) zout
  • toppings naar smaak, bijvoorbeeld banaan, verse vijg, frambozen
  • wat vanillepoeder of kaneel
  • een puddingvorm of lage schaal
Werkwijze
  • Breng het water aan de kook en haal het van het vuur
  • Snij het fruit en verdeel het over de schaal
  • Meng gelatine, cacao, zout en kruiden door de room (wel goed roeren met een garde) NB: neem je net als wij gelatineblaadjes in plaats van poeder, voeg die dan NIET eerst toe maar los de geweekte, uitgeknepen blaadjes dan eerst op in het hete water voordat je dat toevoegt aan de massa.
  • Giet het hete water erbij
  • Roer de kokosbloesemsuiker of honing erdoor
  • Giet het mengsel uit over de schaal en zet het in de koelkast
Wachttijd

Het duurt minimaal 4 uur voordat de chocoladepudding klaar is, maar dan is het ook smullen! Dus….eet smakelijk!

Variaties

Op deze gezonde pudding zijn vele variaties te bedenken, bijvoorbeeld met vruchtensap of diksap in plaats van room. Ook een zoute/hartige variant is denkbaar, je gebruikt dan bouillon die je uitgiet over gekookte groenten met ham. En uiteraard kun je met fruit en kruiden ook naar hartelust variëren. Bovendien hangt het van jezelf af of je een wat steviger pudding lekker vindt, of juist eentje die wat drilleriger is. Al doende kom je daar wel achter, Nienkes advies is:

“Hoeveel je van pudding houdt is natuurlijk heel persoonlijk. Je zult zelf moeten ontdekken wat jouw diepste puddingwensen zijn. Hou je van stevig of van dril? Neem rustig de tijd om de pudding in jezelf te leren kennen.”

Wij gaan dus lekker door met experimenteren!

De poepdokter, gezond van mond tot kont. Door Nienke Tode-Gottenbos, splintmedia.nl