Wolletjes: aanschaftips – Antroposofisch Leven

Aanschaf van wolletjes: mijn tips

Ik wil je graag een paar tips geven over het aanschaffen van wolletjes. Zoals je inmiddels gemerkt zult hebben zijn wolletjes, met name de kleding, niet goedkoop. Toen ik voor het eerst wolletjes wilde gaan kopen, schrok ik ervan. Nu ik een hoop wolletjes en schapenvachten verder ben, weet ik waarvoor ik betaal en heb ik dat er ook maar al te graag voor over.

Aanschaftips voor wolletjes

Zoals bij de meeste mensen is ook mijn bankrekening niet oneindig groot. Dit is hoe ik het aanpak:

  • Voor mezelf heb ik geïnvesteerd in basiskledingstukken.
  • Ook aanbiedingen en kortingen van webwinkels hou ik in de gaten via Facebook en door me in te schrijven voor de nieuwsbrieven.
  • Meedoen met pre-orders is vaak ook lonend, je krijgt vrijwel altijd korting.
  • Het is slim om meteen een aantal wolletjes tegelijk aan te schaffen. Dat scheelt in de verzendkosten. Zoek dus eerst uit wat je precies nodig hebt.
  • Voor mijn dochter koop ik wolletjes “vooruit”, ik hou de facebookpagina’s Antroposofische Marktplaats, Wolletjes en Wolletjes Natuurlijk! scherp in de gaten, en koop kledingstukken op de groei.
  • Tweedehands wolletjes zijn vaak wel echt gedragen, maar er mankeert niks aan de warmte en omhulling van het kledingstuk. Als je niet kritisch bent op een klein gaatje, pillen of vlekjes, kan je prima tweedehands investeren. Wolletjes gaan vaak lang mee, zo draagt mijn dochter een wollen trui twee maten te groot en met de mouwen omgeslagen eerst als jurk, daarna als trui en vaak zelfs nog een maat langer dan in het label staat.
  • Ten slotte: je hebt van wollen kledingstukken minder nodig dan van “gewone” kledingstukken omdat je ze langer door kunt dragen. Het is dus goed om te investeren in een paar basiskledingstukken die je echt nodig hebt en echt mooi vindt.
Schapenvachten

Dan, nog een belangrijke tip aangaande schapenvachten. Er zijn gigantisch veel schapenvachten te koop, er zijn webwinkels, particuliere handelaren, noem maar op. Niet alle schapen worden eerlijk behandeld voor het verkrijgen van hun vacht. Als je veganistisch bent of (bijna) zeker wil weten dat jouw  schapenvacht geen dierenleed met zich mee draagt, kijk dan eens naar de aanschaf van een vegetarische viltvacht.

Slapen op een schapenvacht

Als je baby of kind op de vacht gaat slapen, is het slim om voor een kortharige, medicinaal gelooide schapenvacht te gaan. “Medicinaal gelooid” betekend dat de vacht niet bewerkt is met chemische middelen. Het is dus milieuvriendelijk en je baby loopt geen kans om schadelijke stoffen binnen te krijgen door het liggen op de vacht. Is je baby een buikslaper? Gebruik de schapenvacht dan niet in bed,  leg de vacht alleen in de box of kinderwagen en zorg dat je kindje onder toezicht blijft.